Home 5 Product 5 Oud eiken trappen

Oud eiken trappen

om te beklimmen

Waaijenberg Eikenhout vervaardigt de meest authentieke en exclusieve oud eiken op maat. Geheel naar uw wensen en passend binnen in het interieur van uw woning wordt de trap eerst voor u ontworpen. In een prachtig uitgewerkte 3D impressies krijgt u te zien hoe de trap er uit zal komen te zien. Aan de hand van deze tekeningen nemen we u ook mee in de talloze opties die mogelijk zijn. Zo kunt u kiezen voor een massief eiken trap, een trap gecombineerd met fraai stucwerk, dikke robuuste treden of juist wat meer verfijnde treden, enz.  

Na de ontwerpfase wordt de trap geheel op maat gemaakt en daarna bij u gemonteerd. Het oude eiken, samen met de ambachtelijke hand gesmede trapleuningen en spijlen van onze vaste smid, zorgen voor een verrassend en sfeervol eindresultaat. 

Oud eiken met een verhaal

De kenmerken van eiken hout

Eikenhout in uw interieur staat voor authenticiteit en heeft een warme uitstraling. Het natuurlijk hout zorgt voor een tijdloos, exclusief en duurzaam effect. Waaijenberg gebruikt oud eiken om het pand van uw dromen waar te maken. U kunt ons inschakelen voor het inrichten van een nieuwe woning of het restylen van uw huidige woning. Naast het interieur komt oud eiken ook goed tot zijn recht in hooibergen, schuren, buitenverblijven en inrijpoorten. De combinatie met smeedwerk maakt het resultaat bewonderenswaardig.

$

Lees meer over oud eiken

Laat u inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van de kracht van oud eiken? Neem een kijkje bij onze projecten en laat u inspireren.

Voordelen oud eiken

Oud eiken heeft ten opzichte van nieuw eikenhout het grote voordeel dat, door de jaren heen, het hout uitgedroogd is. Hout is een natuurlijk product. Eén van de nadelen van nieuw (eiken)hout is daarom dat dit hout kan krimpen bij kou en juist kan gaan uitzetten bij warmte. Hierdoor kunnen scheuren optreden in het materiaal. Bij oud eiken gebeurt dit niet, omdat het hout al uitgewerkt is. Daarom is oud eiken ideaal om te gebruiken in interieurwerk, zoals deuren, kasten en trappen. Ook is het mooi om het oude eiken te gebruiken voor veranda’s, in bijgebouwen of voor hooibergen.

Al overtuigd?

Wanneer u een beroep doet op Waaijenberg Eikenhout, dan profiteert u van verschillende voordelen. Niet alleen hebben wij de kennis en ervaring om te gaan met oud eiken constructies, maar wij begeleiden onze klanten ook graag tijdens het hele traject. Van advies en ontwerp tot de realisatie, zijn wij graag nauw betrokken bij uw project.

Wij werken samen met de architect, de aannemer en met u als klant. Tevens kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Wij staan er garant voor dat wij onze eiken balken of in goede staat opleveren. Ook heeft u de keuze om het eiken in kleur te realiseren. Uiteraard werken wij het oud eiken af met een beschermlaag.

Welkom bij Waaijenberg Eikenhout!

$

Offerte aanvragen

Heeft u bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken met u graag alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen

Boordevol inspiratie en de beste adviezen voor uw project. Vraag hem nu gratis en en wie weet start u binnenkort uw eigen project met eikenhout van Waaijenberg!

$

Aanvragen

Oud eiken

Vraag een offerte aan

Waaijenberg bewaart en hergebruikt antieke eiken gebinten en tovert ze om in werkelijk prachtige interieurontwerpen. Dat doen we met de kennis en ervaring waar eikenhout om vraagt. Zo voegen we sfeer en karakter toe aan uw interieur. Laten we een afspraak maken om uw droomwoning te realiseren!

Open chat
Informatie nodig?
Hallo👋
Kunnen we je helpen?