Home 5 Product 5 Eiken balken en planken

Eiken balken en planken 

als krachtige uitstraling

Naast het ontwerpen en produceren van complete eiken constructies en interieur maatwerk kunt u bij Waaijenberg Eikenhout ook terecht voor losse eiken balken en planken. U heeft een grote keuze in oud en nieuw eiken balken, planken en gedroogd eiken planken. Wij kunnen de balken en planken geheel op maat afleveren. Zo kunt u bij ons terecht voor eiken sierbalken, prachtige overstekklossen, eiken gevelbekleding, eiken vloeren, etc. Bezoek onze showroom en laat u adviseren over alle mogelijke opties. 

Waarom eiken gebinten?

Er zijn veel manieren om losse oude of nieuwe eiken balken te gebruiken in bouw- of renovatieprojecten. Oude eiken balken zijn uniek en sterk, geschikt als dragende constructie, decoratie, meubel of vloerdelen. Nieuwe eiken balken zijn consistent en gemakkelijk te verwerken, maar hebben minder karakteristieke eigenschappen. Oude balken kunnen ook worden gebruikt voor decoratie, meubel of vloerdelen. Keuze tussen oude of nieuwe balken moet worden gemaakt op basis van de eindgebruiker wensen en de toepassing. Bijvoorbeeld als de structuur van een historisch gebouw moet worden behouden, dan is het gebruik van oude eiken balken een goede keuze. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een moderne en strakke look, dan zijn nieuwe eiken balken de beste optie.

$

Lees meer over oud eiken

Laat u inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van de kracht van oud eiken? Neem een kijkje bij onze projecten en laat u inspireren.

Voordelen oud eiken

Oud eiken heeft ten opzichte van nieuw eikenhout het grote voordeel dat, door de jaren heen, het hout uitgedroogd is. Hout is een natuurlijk product. Eén van de nadelen van nieuw (eiken)hout is daarom dat dit hout kan krimpen bij kou en juist kan gaan uitzetten bij warmte. Hierdoor kunnen scheuren optreden in het materiaal. Bij oud eiken gebeurt dit niet, omdat het hout al uitgewerkt is. Daarom is oud eiken ideaal om te gebruiken in interieurwerk, zoals deuren, kasten en trappen. Ook is het mooi om het oude eiken te gebruiken voor veranda’s, in bijgebouwen of voor hooibergen.

Al overtuigd?

Wanneer u een beroep doet op Waaijenberg Eikenhout, dan profiteert u van verschillende voordelen. Niet alleen hebben wij de kennis en ervaring om te gaan met oud eiken constructies, maar wij begeleiden onze klanten ook graag tijdens het hele traject. Van advies en ontwerp tot de realisatie, zijn wij graag nauw betrokken bij uw project.

Wij werken samen met de architect, de aannemer en met u als klant. Tevens kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Wij staan er garant voor dat wij onze eiken balken of in goede staat opleveren. Ook heeft u de keuze om het eiken in kleur te realiseren. Uiteraard werken wij het oud eiken af met een beschermlaag.

Welkom bij Waaijenberg Eikenhout!

$

Offerte aanvragen

Heeft u bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken met u graag alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen

Boordevol inspiratie en de beste adviezen voor uw project. Vraag hem nu gratis en en wie weet start u binnenkort uw eigen project met eikenhout van Waaijenberg!

$

Aanvragen

Oud eiken

Vraag een offerte aan

Waaijenberg bewaart en hergebruikt antieke eiken gebinten en tovert ze om in werkelijk prachtige interieurontwerpen. Dat doen we met de kennis en ervaring waar eikenhout om vraagt. Zo voegen we sfeer en karakter toe aan uw interieur. Laten we een afspraak maken om uw droomwoning te realiseren!

Open chat
Informatie nodig?
Hallo👋
Kunnen we je helpen?