Home 5 Product 5 Eiken gebinten

Eiken gebinten

als dak boven het hoofd

Door een jarenlange ervaring is Waaijenberg Eikenhout dé specialist in het maken van eiken gebinten. De gebinten worden op de authentieke manier gemaakt met een pen-gatverbinding en eiken toognagels. De eiken gebinten worden geheel binnen in uw stijl en interieur gemaakt, al het maatwerk is mogelijk. Daarbij kan er gekozen worden voor oud eiken– en nieuw eikenbalken, zie voor meer uitleg over oud en nieuw eiken de volgende pagina’s. De eiken gebinten zorgen voor veel sfeer in uw woningen en zijn uitstekend toepasbaar in vrijwel alle interieurstijlen. Zie onze inspiratiepagina voor uiteenlopende toepassing van de eiken gebinten in zowel nostalgische woonboerderijen, karakteristieke villa’s en luxe bijgebouwen.  

Waarom eiken gebinten?

Wanneer u kiest voor eiken gebinten van Waaijenberg Eikenhout dan kiest voor eiken gebinten met een hoge kwaliteit en afwerking tot in de kleinste details. De eiken constructies worden uiterst nauwkeurig op maat gemaakt en worden als een prefab bouwpakket geleverd. Door onze specialisme in het toepassen van eikenhout in woningen en luxe bijgebouwen krijgt het afwerken van eiken enorm veel aandacht. De hoeken van de balken worden netjes afgewerkt, het eiken wordt meerdere keren geborsteld waardoor het vuil, maatvoering strepen, blauwe vlekken, etc. verdwijnen. Ook gaat daardoor de kenmerkende eikenhout structuur veel meer spreken. Om het eikenhout in uw interieur te laten floreren werken wij met een grote keuzemogelijkheid in bescherming- en kleurafwerkingen 

$

Lees meer over oud eiken

Laat u inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van de kracht van oud eiken? Neem een kijkje bij onze projecten en laat u inspireren.

Voordelen oud eiken

Oud eiken heeft ten opzichte van nieuw eikenhout het grote voordeel dat, door de jaren heen, het hout uitgedroogd is. Hout is een natuurlijk product. Eén van de nadelen van nieuw (eiken)hout is daarom dat dit hout kan krimpen bij kou en juist kan gaan uitzetten bij warmte. Hierdoor kunnen scheuren optreden in het materiaal. Bij oud eiken gebeurt dit niet, omdat het hout al uitgewerkt is. Daarom is oud eiken ideaal om te gebruiken in interieurwerk, zoals deuren, kasten en trappen. Ook is het mooi om het oude eiken te gebruiken voor veranda’s, in bijgebouwen of voor hooibergen.

Al overtuigd?

Wanneer u een beroep doet op Waaijenberg Eikenhout, dan profiteert u van verschillende voordelen. Niet alleen hebben wij de kennis en ervaring om te gaan met oud eiken constructies, maar wij begeleiden onze klanten ook graag tijdens het hele traject. Van advies en ontwerp tot de realisatie, zijn wij graag nauw betrokken bij uw project.

Wij werken samen met de architect, de aannemer en met u als klant. Tevens kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Wij staan er garant voor dat wij onze eiken balken of in goede staat opleveren. Ook heeft u de keuze om het eiken in kleur te realiseren. Uiteraard werken wij het oud eiken af met een beschermlaag.

Welkom bij Waaijenberg Eikenhout!

$

Offerte aanvragen

Heeft u bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken met u graag alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen

Boordevol inspiratie en de beste adviezen voor uw project. Vraag hem nu gratis en en wie weet start u binnenkort uw eigen project met eikenhout van Waaijenberg!

$

Aanvragen

Oud eiken

Vraag een offerte aan

Waaijenberg bewaart en hergebruikt antieke eiken gebinten en tovert ze om in werkelijk prachtige interieurontwerpen. Dat doen we met de kennis en ervaring waar eikenhout om vraagt. Zo voegen we sfeer en karakter toe aan uw interieur. Laten we een afspraak maken om uw droomwoning te realiseren!

Open chat
Informatie nodig?
Hallo👋
Kunnen we je helpen?