Home 5 Product 5 Oud eiken balkenplafond

Oud eiken balkenplafond

als dak boven het hoofd

Wie kent ze niet: de prachtige nostalgische plaatjes van eeuwenoude robuuste balkenplafonds? De oude verweerde en geleefde balken gecombineerd met stucwerk of oud eiken planken in uw woonkamer of keuken zorgen voor een ongekende sfeer en exclusieve uitstraling. Bij Waaijenberg Eikenhout worden deze plafonds voor u tot in detail ontworpen en op maat gemaakt. Geheel naar uw wensen kan er gekozen worden voor oude, robuuste, donkere eiken balken. Bent u juist op zoek naar een wat strakkere uitstraling met lichte eiken balken, ook dat is mogelijk. 

De kenmerken van eiken hout

Eikenhout in uw interieur staat voor authenticiteit en heeft een warme uitstraling. Het natuurlijk hout zorgt voor een tijdloos, exclusief en duurzaam effect. Waaijenberg gebruikt oud eiken om het pand van uw dromen waar te maken. U kunt ons inschakelen voor het inrichten van een nieuwe woning of het restylen van uw huidige woning. Naast het interieur komt oud eiken ook goed tot zijn recht in hooibergen, schuren, buitenverblijven en inrijpoorten. De combinatie met smeedwerk maakt het resultaat bewonderenswaardig.

$

Lees meer over oud eiken

Laat u inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van de kracht van oud eiken? Neem een kijkje bij onze projecten en laat u inspireren.

Voordelen oud eiken

Oud eiken heeft ten opzichte van nieuw eikenhout het grote voordeel dat, door de jaren heen, het hout uitgedroogd is. Hout is een natuurlijk product. Eén van de nadelen van nieuw (eiken)hout is daarom dat dit hout kan krimpen bij kou en juist kan gaan uitzetten bij warmte. Hierdoor kunnen scheuren optreden in het materiaal. Bij oud eiken gebeurt dit niet, omdat het hout al uitgewerkt is. Daarom is oud eiken ideaal om te gebruiken in interieurwerk, zoals deuren, kasten en trappen. Ook is het mooi om het oude eiken te gebruiken voor veranda’s, in bijgebouwen of voor hooibergen.

Al overtuigd?

Wanneer u een beroep doet op Waaijenberg Eikenhout, dan profiteert u van verschillende voordelen. Niet alleen hebben wij de kennis en ervaring om te gaan met oud eiken constructies, maar wij begeleiden onze klanten ook graag tijdens het hele traject. Van advies en ontwerp tot de realisatie, zijn wij graag nauw betrokken bij uw project.

Wij werken samen met de architect, de aannemer en met u als klant. Tevens kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Wij staan er garant voor dat wij onze eiken balken of in goede staat opleveren. Ook heeft u de keuze om het eiken in kleur te realiseren. Uiteraard werken wij het oud eiken af met een beschermlaag.

Welkom bij Waaijenberg Eikenhout!

$

Offerte aanvragen

Heeft u bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken met u graag alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen

Boordevol inspiratie en de beste adviezen voor uw project. Vraag hem nu gratis en en wie weet start u binnenkort uw eigen project met eikenhout van Waaijenberg!

$

Aanvragen

Oud eiken

Vraag een offerte aan

Waaijenberg bewaart en hergebruikt antieke eiken gebinten en tovert ze om in werkelijk prachtige interieurontwerpen. Dat doen we met de kennis en ervaring waar eikenhout om vraagt. Zo voegen we sfeer en karakter toe aan uw interieur. Laten we een afspraak maken om uw droomwoning te realiseren!

Open chat
Informatie nodig?
Hallo👋
Kunnen we je helpen?