Oud eiken

Met een verhaal

Voordelen oud eiken

Duurzaam

Exclusief

Tijdloos

Natuurlijk

Waaijenberg Eikenhout creërt prachtige interieurs met oud eiken. Het gaat om oud eiken van soms wel 400 jaar oud. Dit oude materiaal zorgt voor een hele bijzondere sfeer, ongeacht de woonstijl. Het eindresultaat is altijd een woning of gebouw dat luxe en sfeer uitstraalt. Een ruimte met karakter. Oud eiken in een modern interieur klinkt wat vreemd, maar juist de combinatie van moderne elementen met het oude eiken zorgt voor een uniek interieur.

De kenmerken van eikenhout

Eikenhout in uw interieur staat voor authenticiteit en heeft een warme uitstraling. Het natuurlijk hout zorgt voor een tijdloos, exclusief en duurzaam effect. Waaijenberg gebruikt oud eiken om het pand van uw dromen waar te maken. U kunt ons inschakelen voor het inrichten van een nieuwe woning of het restylen van uw huidige woning. Naast het interieur komt oud eiken ook goed tot zijn recht in hooibergen, schuren,  buitenverblijven en inrijpoorten. De combinatie met smeedwerk maakt het resultaat bewonderenswaardig.

Voordelen oud eiken

Oud eiken heeft ten opzichte van nieuw eikenhout het grote voordeel dat, door de jaren heen, het hout uitgedroogd is. Hout is een natuurlijk product. Eén van de nadelen van nieuw (eiken)hout is daarom dat dit hout kan krimpen bij kou en juist kan gaan uitzetten bij warmte. Hierdoor kunnen scheuren optreden in het materiaal. Bij oud eiken gebeurt dit niet, omdat het hout al uitgewerkt is. Daarom is oud eiken ideaal om te gebruiken in interieurwerk, zoals deuren, kasten en trappen. Ook is het mooi om het oude eiken te gebruiken voor veranda’s, in bijgebouwen of voor hooibergen.

Waaijenberg Eikenhout

Wanneer u een beroep doet op Waaijenberg Eikenhout, dan profiteert u van verschillende voordelen. Niet alleen hebben wij de kennis en ervaring om te gaan met oud eiken constructies, maar wij begeleiden onze klanten ook graag tijdens het hele traject. Van advies en ontwerp tot de realisatie, zijn wij graag nauw betrokken bij uw project. Wij werken samen met de architect, de aannemer en met u als klant. Tevens kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Wij staan er garant voor dat wij onze eiken balken of in goede staat opleveren. Ook heeft u de keuze om het eiken in kleur te realiseren. Uiteraard werken wij het oud eiken af met een beschermlaag. 

Heeft u bouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken met u graag alle mogelijkheden.

Open chat
Informatie nodig?
Hallo👋
Kunnen we je helpen?